15 febrero 2009

NO SE ENTERAN

Estamos empezando a vivir los problemas de una época de recesión económica – esa misma que han intentado ocultar hasta la extenuación o utilizar electoralmente para alcanzar la silla que creen que es el objetivo de la política – y ellos siguen preocupándose por jugar a las casitas del poder.

Hay cosas que realmente son importantes y ellos no se enteran. La gente se está quedando en paro, un empresario se pone a atracar bancos para salvar su empresa, crece la delincuencia, algunos pierden su casa por no poder pagar la hipoteca, los sueldos tienen cada vez menos poder adquisitivo... pero ellos no se enteran porque prefieren discutir sobre quien caza con quien.

Que en un partido político haya chorizos – hoy es en el PP, mañana puede ser en cualquier otro – no es, para ellos, un asunto judicial... es un asunto político y no entienden que hacer política debería ser otra cosa.

Mientras los sueldos quedan estancados, bajan, pierden poder adquisitivo o, simplemente y por desgracia, dejan de existir, la financiación de los partidos políticos con fondos públicos crece hasta llegar a los 81’38 millones de euros. Pero a ellos les parece poco y lloran porque quieren mucho más. No se enteran o, lo que es peor, quizá si que se enteran y no les preocupa en absoluto.

A ellos no les preocupa que una empresa quiebre por culpa de unos pagos pendientes del Ayuntamiento, están demasiado ocupados por posicionarse de cara a las próximas elecciones. A ellos no les preocupa que un empresario se vea obligado a despedir a un trabajador – drama doble en algunos casos, por desgracia, no en todos – por no recibir crédito de su banco ya que andan demasiado ocupados por conseguir el poder de esa misma entidad.

Han perdido totalmente la perspectiva de lo que importa. Tenemos la peor clase política posible y lo malo es que ellos no se enteran.

5 comentarios:

TocaFogons dijo...

Tenim la classe política que surt del propi poble. Ells formen part del nostre entorn, han sortit de nosaltres, dels nostres progenitors. Tots som corruptes al nostre nivell, segons la nostra esfera de poder. Qui pugui accedir al material d'oficina de la seva empresa, que intenti negar ara mateix que mai s'he fet amb uns folis, o uns bolis, o algún DVD verge per utilitat propia. Extrapola això a tenir poder sobre mil.lers de milions d'euros. Es un tema cultural, no hi res a fer. Aquell tòpic que resa que tenim els polítics que ens mereixem es una veritat com un temple. No son "ells", som "nosaltres". Es descoratjado, pero tots en som una mica responsables. Potser si cimencessim tots a no prendre fol.lis prestats i ensenyar als nostres fills a no fer-ho, d'aquí a unes generacions tot cambiaria.

xavi dijo...

És evident que aquest es un dels problemes... i tens raó: és una qüestió d'educació i aixó no canviarà en poc temps. El que realment fa esgarrifar és la miopia dels nostres dirigents cap el que vol dir fer política. En pocs anys ha surgit una clase política que únicament es fixa en la propera data electoral i per a ells fer política vol dir guanyar eleccions unicament.
Tant si estan al poder com a la oposició, totes les seves decisions es prenen pensant en les eleccions i no en el bon govern.
Una llàstima.

Xavi dijo...

Estic d'acord amb el teu plantejament. El problema, factor social i cultural a banda, és que els polítics del nostre país fan política buscant el rèdit electoral a curt termini i no pas el que seria beneficiós per a la ciutat o el país a mig o llarg termini. Els partits polítics s,han convertit des de fa temps en empreses que fan negoci i, de tant en tant, alguna obra pública o social necessària. Però estic d'acord que tenim el que ens mereixem perquè en aquest país sembla que tot ens estigui bé. Rajem però després sortim sense paraïgua a aguantar la tempesta...

TocaFogons dijo...

Rajem, ens emprenyem, però ens posen als nassos la nova wii o PS i ens passem tres díes idiotitzats davant la pantalla i amb duricies als dits. Han aconseguit que pensem poc. Heus ací un altre motiu pel qüal estem on estem i som com som.

JaviWoll dijo...

Com diuen els altres comentaris, tenim la classe política que mereixem. I el tema anirà a pitjor, en tots els sentits. Han idiotitzat tant al poble que ja poden fer tot el que volen.